Äkta kärlek

Hur fantastiskt vackert är inte detta... den här killen var med i american idol... han har gjort en låt till hans flickvän/fru som var med i en olycka och blev helt handikappad! Tårarna är inte långt borta när man kikar på denna...
Så himla fint!!! Äkta kärlek!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag har jag jobbat, solat, gått en promenad och ätit lite... nu har jag nyss duschat... och såhär ser jag ut just nu... i mitt självlockiga, troll hår :P


Imorn är jag ledig! Skönt, men ska jobba hela helgen istället =(
Ska träffa syrran imorn bitti o umgås lite.. d va alldeles för länge sen! Sen på kvällen ska jag leka me Tessan :)
Sen är det redan fredag... sjukt va fort veckorna går!! Ja låt d bli sommar nu!! Men den är påväg.. idag när jag gick hem från solariet va klockan 20 och det var fortfarande ljust ute.. fantastiskt!


En sommarbild från stugan i somras!
(Har idétorka och vet inte vad jag ska skriva om... kom gärna me tips!)
Hej svejs!


Jobb, disk, räkningar, matlagning

Bästa trion idag på jobbet... jag, Sanna och Sanna! En lång dag, men tack vare brudarna blev den ju mer än helt okej :)
Idag tog jag tag i mitt diskberg som stått i några dagar..som jag bara skjutit på... när jag väl tog tag i det så tog d ju faktiskt inte nå lång tid alls :D skönt!
Var inte jätte-taggad när jag skulle sätta igång!

Satte på hög musik och ändrade inställning - SHIT VA KUL ATT DISKAA!

Efter det gick det ju på några minuter så var jag klar - NÖJD!

Nöjd... men sjukt hungrig! Har typ ingenting hemma! Mamma va snäll som handlade åt mej idag... men vi missförstod varann lite och jag fick inte matkassen förns precis nu! Så nu, 21.40 ska jag börja laga min middag!! Kul! :P

Sitter och försöker betala mina räkningar också.. men d går sådär... internetsidan knasar...


Nej behöver mat! Får försöka lite senare! Sjukt tråkigt inlägg... men ganska tråkig kväll, så d här e bara ett dagboksinlägg på min varda :P !


Inflyttningsfest!

Vilken rolig kväll jag hade igår!!! Vi började kvällen hemma hos Fia & Jim som hade en såkallad "inflyttningsfest". De flyttade in i somras... men har inte haft nån riktig fest sen allt blev klart...  Det var ett härligt gäng som var inbjudna, tror vi var ca 20 st som härjade runt där hemma ;) Fia & Jim bjöd på jättegod pastasallad, baguetter och lax- och skinkrullar!
Umgicks mkt med det här gänget för många år sen... mkt roliga minnen som kommer tillbaka, speciellt alla låtar som jämt spelades! Några av de gamla låtarna kom upp igår med... -lyckorus i hela kroppen! Så mkt känslor man kan känna genom bara en låt! Fantastiskt :)
Tack för en riktigt grym förfest!

Köpte en liten inflyttningspresent till Herrskapet :)
Värdinnan Fia
Jim va rätt nöjd:)
Fina tjejer! Elin & Carro
Robba & Ida
Idag har jag inte gjort ngn som helst nytta! Skulle behöva städa... men spar det tills imorn.. det är söndag och jag är lite bakis.. då SKA man bara ligga hemma i soffan och må dåligt :P Dagens kraftansträngning var att gå en promenad till och från pizzerian:)


Tog det ganska lugnt igår.. köpte ingenting inne på krogen men känner mig ändå ganska bakis idag... skulle kankse behållt bakis-pillrerna jag gav till Fia&Jim igår :)



"If you ever feel lonely
Dance your tears away
You are the one and only
Who can dance your fears away"

Fredag

Igår blev det en riktigt otippad kväll! Stannade kvar på stan efter jobbet och väntade på att Sanna skulle sluta.. Efter det gjorde vi oss i ordning på jobbet och begav oss till Tabazco där vi satt och mös i soffan med varsitt glas vin! (alkoholfritt för Sanna såklart). Jag är så glad att jag har så fina vänner... Sanna och jag har egentligen inte känt varandra så himla länge.. men jag ser henne som en av mina allra närmaste och finaste vänner! Vi är så lika.. men ändå inte :) Vi pratade om det igår.. att det är konstigt hur man är i olika sällskap.. och är man trygg med en person så kan man locka fram sidor som man aldrig visar annars och tvärt om osv... att man kanske inte är på samma sätt alltid beroende på vilken man umgås med... När Sanna är med mig kommer hennes sprallighet fram! Jag gillar det :)!
Tabazco
♥♥♥
Efter tabban gick vi och mötte upp Jimmie och resten av gänget på Bmb! Blev en helkväll för mig och dansade nästan non-stop till strax innan stängning :)

Nu har jag precis kommit ut från duschen och ska snart promenera ner till stan en sväng! Men först måste jag bara njuta lite av den underbara vårsolen!!




Ikväll blire fest hemma hos Fia&Jim! :)
Hoppas ni har en fin dag! Kram


"Make it happen"

OMG

OMG kolla dom här tvillingarna! Ruskigt grymma!

Telecoaching

Idag har chefen från Örebro vart hos mig på jobbet för lite telecoaching... va lite nervös innan.. han skulle sitta och lyssna på mig hur jag hanterade kunderna i trafikupplysningen. Vi pratade om hur jag skulle säga och formulera frågorna...aktivt bemötande osv. Tyckte d va lite jobbigt eftersom jag inte suttit så mkt i telefonen... Men det gick bra och var riktigt roligt faktiskt... blev supernöjd varje gång jag satte replikerna korrekt och vände mig mot chefen med det bredaste leendet! Och varje gång jag missade nåt var jag inte diskret med att visa det.. jag "gestikulerade"  (satte handen för munnen och ryckte på axlarna) för att visa chefen att ooops jag glömde visst :P Haha sen skrattade vi bara åt det.. han menade att det var bra att jag var medveten om mina "misstag" och att det var huvudsaken..att jag egentligen vet hur det SKA vara!

Gick en promenad hem i solskenet... hann vara hemma ett tag innan jag blev upphämtad av Linda och Tessan och vi begav oss ut till våra gamla trakter - Hökåsen för att gå spåret där :) Men vilket misstag av oss... världens sämsta underlag att gå på...knölig isig snö...så efter några meter vände vi och gick en promenad runt om i villaområdena och gick förbi våran gamla skola.. där vi alla 3 gick i låg och mellanstadiet! Nostalgi!

Hurtiga Jossan ;)
Lite väl djup snö på vissa ställen! Gick inte jättebra att power-walka!
Framför vårat gamla kapprum :)

När jag kom hem slängde jag ihop lite käk sen blev det lite mag och rumpövningar :)

(Klicka på bilden för förstoring)

Nu blire lite slapp i soffan, sen ska jag sova.. har mördardag imorn 8-18!
Puss!

Santorini 09

Ojoj vilken dag... känns som jag har flängt runt mest hela dagen! Gick upp kl 05.00 imorse för att hinna koka lite nudlar!?! Hade ingen matlåda till dagen och har knappt råd att köpa en korv ens...så nudlar var min enda utväg!!! Haha... DET ÄR INTE LÄTT ATT BO SJÄLV HÖRRNI!!! Så kvart över 6 åkte jag med bussen till jobbet och jobbade till 13. Då mötte jag upp Tessan på hennes lunch och vi hann njuta av solen ett tag innan jag tog bussen hem.

Fanns ledig tvättid i 2h så bokade den på en gång o slängde i det viktigaste på snabbtvätt... sprang upp och diskade och donade hemma ett tag... Tvätten hann såklart inte bli torr så i med all halvblöt tvätt i en påse och upp i lägenheten för att hänga upp det där istället... men hade bestämt träff med Emelie för att få hennes bilder från Santorini när vi va där ihop 09.. och hon var redo att plocka upp mej NU! Så fick lämna den blöta tvätten och åkte hem till henne...
Där satt vi och kikade på alla bilder och drömde oss tillbaka till sommarn 09 med många roliga och härliga minnen! När överföringen var klar tog jag min dator och skulle promenera hem... men glömde helt av min tvätt och bokade träff med Becca istället.. Hem till henne och hann vila några minuter i soffan innan vi bestämde oss för att gå ut på en promenad... inte den bästa tanken när man släpar på en tung dator.. men gick ändå hur bra som helst, vet inte va som händer när jag och Becca träffas... energin stiger till 1000 och flumm-nivån ska vi inte ens prata om! Om det stämmer att "ett gott skratt förlänger livet" kommer jag att leva för alltid!! Jag vet inte hur många gånger Becca brast ut under promenaden "på riktigt... jag kissar på mig nuu!!!" Om någon skulle haft en kamera och filmat oss så skulle folk tro att vi va med i "Nu blåser vi Sverige" eller ngt liknande! Eller så skulle de bara tro att vi va dumma i huvudet! Haha!

Nu har jag äntligen kommit hem och har nu tvätt överallt i hela lägenheten! Insåg oxå att jag glömt äta i all stress... när jag kom hem från jobbet var jag superhungrig och kokade 2 ägg... som jag aldrig hann äta... dom stod kvar och väntade på mig i kastrullen när jag kom hem!

Här är lite härliga bilder från Santorini 2009:
Lite förfest :)
Liiite förfest för 4 pers :P
Johan :)
Två som legat i solen hela dagen!
Moppe-nördar!
Väntar på solnedgången...
Apelsinmun! Min hamnade lite högt upp! Haha
Sista kvällen... så bruna så vi knappt syns :)



Perfekt helg

Har haft en perfekt helg!
I fredags hade jag ingenting planerat inför helgen.. och det visade sej att bli den bästa helgen på länge!
Fredagen blev ju helt perfekt som jag skrev i förra inlägget.
Igår på dan åkte jag ner mot stan och mötte upp Tessan och Stefan och hans vänner på Sportbaren. Där blev det fotboll och lite cider! Efter det åkte vi hem till Tessan och Stefan för lite förfest! Det roligaste på hela kvällen var nog när Tessan ville vila ett tag för att orka med kvällen... så när hon ligger nerbäddad under täcket..o blundar.. säger hon "åh fy fan jag är såå jävla taggad att gå på bmb och dansa"!! Då kunde jag inte annat än att dö av skratt... hon såg inte så supertaggad ut där hon låg i sängen instängd i sovrummet för att komma ifrån förfesten lite! Haha gullrumpa!!! Men taggad blev hon och kvällen avslutades på Blue Moon!

Idag vaknade jag vid 10 och mådde hur bra som helst! Så jag och Becca möttes upp för en långpromenad i det underbara vädret! Vi gick ner till Kajen där vi fick plats på "gräddhyllan" som den trevliga servitören fixade till oss... där satt vi nån timme i solen och käkade lite:) Underbart..fick lite afterski känsla nästan!!

Kom hem från dagens 2a promenad för ett tag sen.. och nu ligger jag i soffan och kikar på Big Brother!

I onsdags promenerade jag hem till Sanna och hade lite mysmiddag med henne och Linnéa.. vi tittade på en grymt bra film! Despicable me! Har ni inte sett den måste ni se den!!! Här e ett favoritklipp från filmen! IT'S SO FLUFFY I'M GONNA DIEE!!!
Over and out! Tack för en underbar helg alla inblandade :)

Spontanutgång

Igår hade jag en tuff dag på jobbet... jobbade 8-18 och det var en allmänt rörig dag bara! Men när jobbdagen äntligen var slut mötte jag upp Tessan coh vi köpte med oss Spicy hot och åkte hem till mig. Vi fick i oss lite mat och vi unnade oss lite vin till det!
Det blev en riktig nostalgikväll med massa gamla godingar! Bl a denna:


Skulle visa Tessan mina kläder/trosor jag köpt... blev riktigt snyggt ihop tycker jag! Kanske ska införa ett nytt mode:)

Och den här är ju en riktig partyhöjare:

"Pandora - Come on and do it" är också en favorit.. men hittade inget bra klipp på den!

Ljushuvet Tessan!

Tanken var att vi bara skulle sitta hemma och mysa och ta det lugnt... mitt hår hade jag inte gjort nåt med på flera dagar... och det var ett riktigt k*ullruffs och stod åt alla olika håll... (som ni kanske såg på bilden ovan)
Sen hörde Fia av sig och sa att hon och Elin satt hemma hos henne och drack vin... Tessan skulle inte bli så sen så hon tog bussen hem och jag stress-sminkade mej o slängde upp håret i en klämma och promenerade iväg till fia....


Men gick i heeelt fel skor... hade missbedömt avståndet och vägunderlaget... det var en riktig pers att gå i höga klackar i all denna snö!! Upptäckte att det gick lättare springa på tårna utan att behöva sätta ner klackarna... funkade riktigt bra tills konditionen sa stopp! Men till slut kom jag fram iaf... Puh!
Riktigt kul att träffa Fia!!... och Elin såklart!
Taxin bar iväg till Bmb vid strax efter 00 och efter en dryg väntan i kylan var vi inne vid 00.30!!
Gud va man ser krogen i andra ögon när man nästan är nykter... man lägger märke till allt som händer runt omkring en... man blir disraherad av minsta lilla... man tappar fokus i sitt dansade av att nån råkar knuffa till en när de ska passera osv... igår var det ändå väldigt lite folk  ute... annars står man ju å knuffas fram o tillbaka jämt när det är mkt folk! Men då tänker man inte så mkt på det... för då e allt lite luddigt! Va sjukt det är alltså! Haha!
Vi hade jättekul iaf... vi brudar...! Var lite för mkt drägg ute bara... fia va tvungen o visa fingret en gång t o m! Haha.. d e sjukt... när man inte anstränger sej och ger sej ut på en spontan-utgång så blir det motsatt effekt mot vad man tror... det var pojkar o blickar överallt och komplimangerna bara flödade!! En riktigt bra kväll för självförtroendet:)
Inte allför ofta man är såhär slipad när man kommer hem från krogen :)
Kl. 02.30 inatt :)

Skönt att få slänga av sej skorna o hoppa ur jeansen o bara få krypa ner i en mjuk, skön varm säng... Tänkte jag... Hade fyllt på största vattenglaset o ställt på nattduksbordet som vanligt... o när jag var klar för sängen släckte jag taklampan o letade mej fram till sängen... o va gör jag!? Välter ut hela glaset!!! I SÄNGEN!!!! VA Faaan!! Hämtade handdukar och försökte torka så gott d gick... men som tur var klarade sej andra sidan..så fick sova på fel sida inatt... men den var ju iaf torr!!

Idag ska jag försöka hinna städa o diska lite... sen ska jag ner till Sportbaren o möta upp Tessan o Stefan o några av Stefans vänner:) Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda!

Hoppas ni har en bra lördag!

Puss





(*=krullruffs, jag menade inget annat mamma!)

Bläää

Är på dåligt humör... min kropp värker... har haft värk i benen och armarna sen förra söndagen.. jätteobehagligt! Trött på skiten!
Första heltidsdagen var hur soft som helst... satt med Sanna på kontoret.. och dagen bara flög förbi!
Fick oväntat besök på jobbet när jag skulle sluta! Becca kom förbi och vi gick och fikade på Chicco, jag Becca och Sanna... och när Tessan slutat kom hon också förbi! Mysig spontan dejt med mina härliga brudar!

Värken i kroppen är så dryg.. och värst är det nästan när jag sitter still... så tog mej en promenad hem från stan i hopp om att det skulle kännas bättre! Men icke... de strålar i benen som aldrig förr... vänster arm är också riktigt dryg! But why?!
Blev hembjuden till mamma och pappa på lite mat ikväll... och mamma smörjde in mej med "heat lotion", typ som linement..får hoppas att det kan hjälpa lite!
Nu ska jag lyssna på lite musik och försöka bli på bättre humör och sen blire sängen!

BLÄÄÄÄ!!!

Heltid

Idag har jag legat i soffan exakt hela dagen... usch va långtråkigt jag haft! Men det var nog bra med en slappardag.. för imorn börjar jag heltid!! Känns jättebra! Måste bara försöka ställa om min dygnsrytm lite... sova tidigt på kvällen och upp tidigt på morgonen... det är jag inte van vid!

Lyssna på den här otroligt söta och begåvade flickan!
Godnatt mina vänner! Puss



Konstiga drömmar igen

Jobblördag denna helg! Som vanligt på lördagar var det väldigt lugnt... så jag och Elin hade en slapp och skön jobbdag!
På kvällen kom Becca hem till mig... hon hade med sig mat till oss... kalvryggfilé (tror jag det var) med kantarellsås och potatiskaka... MUMS!!! Till det blev det lite vin och Melodifestivalen:)
Vår plan var att åka ner på stan senare under kvällen... men vi hade så trevligt här hemma och klockan tickade på, så vi bestämde oss för att stanna kvar hemma i soffan istället.. En riktigt mysig kväll som bjöd på en väldans massa babbel och skratt! Tack för kvällen skruttan!

Trots att det blev ganska så lugnt igår känner jag mig bakis idag... jätte illamående och huvudvärk! Men som sagt..vin är ju inte så bra för magen..så jag får väl skylla mig själv lite.
Nu sitter jag i soffan och har pillat i mig lite pizza...


Jag har haft lite konstiga drömmar den sista tiden... för några veckor sedan skrev jag ju om att jag trodde att jag var påväg att dö... såhär såg den drömmen ut:

"Igår när jag skulle sova så "drömde" jag ngt jätteläskigt! Jag var fortfarande vaken...men låg och blundade och försökte somna... så såg jag ett ljus långt borta som kom närmre... det såg ut som att det var ngn som kom och gick med en ficklampa mot mej... och när han kom nära lös han rakt i mina ögon och jag bländades av detta ljus...det var obehagligt... mitt upp i detta kom en häst och vagn med min familj..och andra nära... Vagnen passerade mig och de vinkade mot mig, och sen rullade vagnen iväg... Just här "vaknade jag till" och var tvungen att öppna ögonen för att se om jag levde... Jag trodde seröst att jag höll på att dö... Inte i drömmen.. utan på riktigt! Jag hade ju aldrig ens somnat... Jag var livrädd att försöka somna om igen... jag vet inte vad det var... det var säkert bara en "dröm".. men det var riktigt obehagligt!"

Nu den senaste veckan har jag drömt samma dröm 2 ggr. Det är en händelse jag har vart med om på riktigt... men som slutar med att jag dör!
Förra lördagen träffade jag Sanna och Johan i Igor-gallerian.. vi gick ut därifrån tillsammans och gick tillsammans över gatan, där vi sedan skildes åt.
I min dröm.. händer exakt detta.. vi träffas i gallerian.. vi går ut tillsammans... Sanna och Johan går över gatan lite framför mig...sen går jag också.. och då smäller det! BOOOM..en buss! Och jag blir pannkaka!
Detta har jag drömt nu 2 gånger! Jättekonstigt!
Berättade om detta för Sanna som gick in och läste om drömtydningar.. såhär står det om man drömmer att man dör:

"Om du drömmer att du dör, så kommer ditt liv att förbättras. Om någon annan dör så förutspås en födelse, ett bröllop eller en vinst. Döden symboliserar framgång, frihet och lycka."

Om man ska tro på detta så verkar det ju vara något positivt... vi får hoppas på det! För lite obehagligt är det ju.. man börjar ju undra varför man drömmer om att man ska dö hela tiden!


Mysfredag

Vilken mysfredag jag fick! Har bara vart hemma helt själv men för ovanlighetens skull så har det vart riktigt mysigt faktiskt! Jag har diskat och storstädat... gått en sväng till affären och köpt pizza och massa annat gott fredagsmys:) Nu ligger jag lite halvt illamående i soffan och ångrar de sista godisbitarna jag stoppade i mig:P En städfredag -och jag tycker den har vart mysig.. haha vuxenpoäng till mig!
Har nyss kikat klart på Big Brother och nu ligger jag bara och myser (jäser) i soffan med tända ljus och lyssnar på musik.
En låt som blir bättre och bättre är ju Veronica Maggio's - Jag kommer! Den spelas flitigt här hemma just nu!
"Jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag kommer, BABY jag tror jag är käääär" Love it!




Idag fick jag riktiga vårkänslor när jag var på jobbet... det var så varmt inne hos oss så vi ställde upp dörrarna helt, för det första blev det inte ett dugg kallt.. sen kunde man höra småpojkar härja å åka ner för gatan på sina skateboards... folk satt ute på bänkar i solen och solade... ÅH va jag längtar till våren och sommarn!!
Nu är den äntligen påväg!
Dags att gå mot ljusare tider :)


Saker att glädja sig åt som singel

Jag la ju tidigare ut en artikel om att man var lyckligare i ett förhållande osv... vilket jag absolut tror stämmer! Men här hittade jag en annan artikel riktat till alla singlar :) Ibland kan det vara positivt att vara singel!

Passa på att vara ditt socialaste jag medan du är singel. Umgås flitigt med dina vänner, dejta när helst du vill och ägna dig åt dina fritidsintressen så mycket som du känner för.






Saker att glädja sig åt som singel

Att vara singel är absolut inte det samma som att vara ensam. I väntan på den rätta finns det massor av roliga saker att göra. Sajten Sheknows.com har listat ett gäng anledningar till varför du ska glädja dig åt att vara singel.
 

Byt dejt som du byter kläder
Innan man hittar det perfekta klädesplagget kan man få prova sig igenom en lång rad olika plagg. Anamma detta i jakten på kärleken. Passa på att dejta många olika typer av människor för att ta reda på vilken typ som passar just dig.

Var social
Gör upp planer med vänner och dejta så ofta och mycket du vill. Du behöver inte konsultera någon annan innan du bokar upp dig.

Lär känna nya människor
Det är spännande att lära känna någon man är attraherad av. Det är svårt att ha tråkigt när man flirtar, dejtar och dagdrömmer om framtiden med någon man fattat tycke för.

Ta vara på friheten

Eftersom du inte har någon partner att ta hänsyn till slipper du kompromissa och kan göra precis vad du känner för. Du kan dejta vem du vill, du kan lägga hur mycket tid du vill på dina intressen och du kan vara spontan på ett annat sätt än när du är i ett förhållande.

Var självisk
I ett förhållande kompromissar man ofta och ibland får man se till sin partners behov i stället för sina egna. Passa på att vara precis så självisk du vill medan du är singel, oavsett om det handlar om vad du väljer att lägga dina pengar på, vilka du umgås med eller hur du inreder ditt hem.

Var förväntansfull

Det är härligt att inte veta när eller var man ska träffa den stora kärleken. Kommer du träffa den rätta under nästa utekväll eller på semestern?

Du är snyggare
Det är vanligt att lägga på sig några kilon när man blir tillsammans med någon. Hurtiga träningspass byts lätt ut mot chips och dipp i tv-soffan. Njut av att vara ditt snyggaste jag medan du är på jakt efter kärleken.

Källa: Sheknows.com




Visst är det väl så... när man lyckats blivit stark efter ett förhållande finns det ju faktiskt rätt så mkt positivt med att vara singel.. iaf för ett tag!
Ha en bra dag! Tjing!


Sometimes it's hard, to follow your heart

Hur grym e hon inte?! Jessie J!

Ligger hemma och lyssnar på massa bra musik... och drömmer mig bort till sommarn!! Att få springa runt i små sköna klänningar och bara ha det gött!! Dags att bli lite ljusare i håret snart tror jag :)

Oralsex kan ge muncancer?!

Hello Hello!

Har precis käkat en otippad middag... kollade i kylen, frysen och skafferiet... där det var näst intill tomt. Jag slängde ihop lite jag hade hemma.. lite Asien möter Sverige skulle man kunna säga! Stekte lök, paprika, champinjoner, vitlök, kokade lite nudlar och hade i... men ville ha ngt kött i.. ngt som gjorde det hela lite matigare... det enda jag hade  hemma var köttbullar! Så slängde i det! I med lite soja och sweetchili sås... Haha låter asäckligt men funkade för mig iaf ;)



Hittade den här artikeln på aftonbladet idag... sjukt!

Oralsex orsak till kraftig

ökning av muncancerfall

Unga drabbas värst

Nya sexvanor gör att allt fler drabbas av cancer i munnen.

Varningen kommer från forskare i USA som tycker att det är dags att informera ungdomar om riskerna med oralsex.

Oralsex, tidig sexdebut och många sexuella kontakter ökar risken att drabbas av olika slags muncancer.

Den som haft mer än sex olika partner ökar exempelvis cancerrisken hela åtta gånger, enligt de forskare som presenterade sina resultat på den amerikanska vetenskapskonferensen AAAS i Washington.

Värst anses okunskapen om oralsex vara.

Sjufaldig ökning

Att humant papillomvirus, HPV, ger livmoderhalscancer känner de flesta till.

Åtminstone här i Sverige där det finns beslut om att alla unga kvinnor ska erbjudas gratis vaccin mot viruset innan de inleder sitt sexliv.

Att HPV även kan orsaka cancer i munnen fastslog Världshälsoorganisationen, WHO, först 2007.

Forskarna kan nu visa att HPV-infektioner står för majoriteten av alla muncancerfall.

På Karolinska Institutet i Stockholm har man sett en sjufaldig ökning sedan 1970. Då man kunde hitta HPV hos 23 procent av patienterna med tonsillcancer, medan biopsier på dagens patienter med tonsill- eller tungbascancer visar att över 90 procent är infekterade med HPV.

Någon annan förklaring än en ökande epidemi av sexuellt överförda HPV-infektioner i munnen går inte att se menar de.

Inte riskfritt

De amerikanska kollegorna har kommit fram till samma slutsats efter att ha undersökt ungdomars attityder till oralsex.

I USA tror 14 procent av tonåringarna att oralsex är helt riskfritt. Många ser det som mindre riskabelt än vaginalt sex och mer än hälften, 55 procent, av alla 19-åringar uppgav att de provat.

– Det är dags att föräldrar, rådgivare och de som undervisar våra ungdomar om sex börjar prata om det här och förklarar att oralsex inte är riskfritt, sa Bonnie Halpern-Felsher från University of California efter att ha presenterat rapporten.

Förhoppningen är förstås att vacciner som Gardasil och Cervarix även ska skydda mot HPV-infektioner i munnen, men då inga studier tittat på den typen av cancer går det ännu inte att säga.

Caroline Hougner

Fakta:

Muncancer drabbar cirka 1000 svenskar årligen, men det ifnns olika former av muncancer.

Munhålecancer drabbar årligen cirka 700 svenskar.

Cancern sätter sig i olika delar av munhålan, till exempel gom, tunga eller tandrad.

Symptomen kan vara ett sår som inte läker, en vit prick i munnen eller en knöl.

Behandlas är kirurgi, strålbehandling och cellgift.

Dödligheten i muncancer är hög.

(Källa: Cancerfonden)



Min lediga dag blev jobbdag

Min lediga dag blev inte riktigt som jag tänkt mej... kommer antagligen behöva åka in och jobba några timmar...
Det ska inte förstöra min plan på att träna idag... måste ta tag i det nu! Så får packa träningsväskan och träna efter jobbet istället!
Igår hämtade pappa mig efter jobbet och vi åkte hem till mig och moffade varsin semla :) Pappa hade premiär för både the Bachelor och Big Brother här hemma... och han erkände faktiskt att han kunde förstå att man kunde bli "fast" i programmen:) Och det är ju det jag har blivit... älskar sånna program... blir så insatt i dem så jag glömmer allt annat för en stund... ganska skönt tycker jag!

Vill, som jag skrivit om tidigare, så himla gärna ut och resa! Men vet att jag inte kan göra en långresa just nu. Men skulle behöva komma bort en liten stund.. till sol och värme och få lite energi... om det bara skulle vara för 1-2 veckor! Jag ska kolla upp om det skulle gå att lösa med jobb osv... Det hade vart det bästa just nu!


Nu blire duschen... sen iväg till jobbet! Hej så länge!

.

Idag hade jag ingen ork att kliva upp ur sängen... skulle först gå upp kl 10.. ställde om klockan till halv 11... till 11... till halv 12... sen ringde mamma vid 12.. tur det... då fick jag lite kraft till att komma upp iaf! Kändes som en dag som jag lika gärna hade kunnat sova bort... Men jag måste ju till jobbet!

Men oj va fort klockan gick! Hinner inte skriva mer nu! Nu måste jag springa iväg till bussen! Puss



Sliten

NU skulle vara ett perfekt tillfälle för mig att ut och resa! Jag vill bara försvinna ett tag... vore så skönt!
Magkatarren är värre än nånsin idag... har mått så himla illa idag och suget i magen blir bara värre och värre! Hatar det!
Efter jobbet idag mötte jag upp Tessan på en lunch och kom hem för ett tag sen nu och ska inte göra nåt vettigt alls hade jag tänkt... känner mig sliten idag!
Mjukisarna är på, som alltid när jag kommer hem från jobbet! Det är det första jag gör när jag kommer hem... Av med allt tight och jobbigt och på med ngt mjukt och skönt:)

Det blev inte mkt sömn natten till igår... Var på 25-årsfest x2 i lördags! Det var skitskoj, efterfest blev det oxå så var hemma efter 5! Eller hemma och hemma... sov i mitt "extra hem"  hos Sanna och Jimmie :)
När vi vaknade åkte vi och köpte Mc Donald's och kröp ner i soffan allihopp och kikade på "Love and other drugs" en jättemysig film!
Här är lite bilder från kvällen:

Jag och Sanna innan brudarna kom :)

Tacooos

Linnéa och Sanna

Emelie, Sanna, jag och Linnéa


Tessan och Linda kom oxå förbi!

Och Becca :) Yeay, vilket gäng! :P

Avslutar med en bakisbild från gårdagen:)



  • Det viktigaste är inte att vinna utan att kämpa väl...

Dags att bli lite fin:)

Kom nyss hem efter en lång promenad! Nu ska jag ha en riktig mysfredag:)
Efter jobbet shoppade jag lite, sen unnade jag mig en solning:)
Nu äre dags att bli lite fin, ska färga håret och prova mitt nya mineralsmink som ska vara kalasbra för huden :)



Kväller

Nu har jag haft mamma o pappa på lite besök... mysigt!
De undrade om de skulle köpa me sig Burger King till mej... MEN jag tackade nej! Kors i taket! Har haft sån ångest över moffdagen vi hade igår, har mått illa hela dagen pga allt godis jag stoppade i mig igår... så åt min matlåda med köttfärssås istället:) Ganska bra av mig tycker jag:)
Nu blire lite BB:)
Idag inhandlade jag ett par nya jeans... det behövdes! Gillade slitningen på dom :)
Tjing!

Åh va jag älskar josefine ;)

Godkväll!
Gårdagen bestod av:
-Läkarbesök
-Diskning o städning
-Bebislunch med Hanna och hennes plutt Edwin, Elli med hennes lilla Milian, Maja, Nicole, Evve och Elli...:)
Allt detta hann jag med innan jobbet...:) 
Efter jobbet blev det ytterligare lite tjejmys. Jag köpte med mig gigantisk godispåse och begav mig hem till Tessan:) Vilken moffarkväll vi hade... först lite godis... sen köttfärssås och spagetti... sen MASSA mer godis... sen när vi låg spyfärdiga och kikade på Big Brother kände sig Tessan lite sugen på Popcorn, så ja varför inte? Då poppade vi popcorn och låg som på den gamla goda tiden och spillde popcornsmulor i sängen oxå! Hahaha
Linda kom också förbi en sväng... va kul jag har me de här brudarna alltså... när vi väl sätter igång och babblar o flamsar finns det inget stopp!
Jag och Tessan brukar lyssna på den otroligt mysiga låten av Peter Lemarc - Tess.. men Tessan tyckte det kändes lite ego att lyssna på den hela tiden så vi skulle hitta låtar till mig och Linda också... min låt blev följande:

Haha vilken kanonlåt va!? ;) "Åh va jag älskar Josefine"

Ett litet tillägg från föregående inlägg:)
Källa: Expressen
Nio orsaker till att ha mer sex:
När du har sex förbränner din kropp runt 300 kalorier i timmen. Varje liten muskelgrupp i din kropp får jobba - både hjärta och lungor får ett rejält träningspass. 

God motion minskar risken för diabetes.

Regelbunden sex sänker blodtrycket. 

Håret får ökad lyster och huden blir slät eftersom vissa hormoner i kroppen ökar. 

Perfekt mot förkylning. Sex två gånger i veckan stärker immunförsvaret, enligt en studie i New Scientist. Men se upp, samma studie visar att sex mer än tre gånger i veckan minskar immunförsvaret.

Sex minst tre gånger i veckan minskar risken att drabbas av hjärtattack eller stroke, enligt en studie vid Queens University i Belfast.

Kroppen fylls med smärtstillande endorfiner som stannar kvar i blodet i flera timmar. Det kan räcka för att döda en kommande huvudvärk.

Produktionen av hormonet kortisol hindras och vi blir mindre stressade.

En orgasm kan hejda mensvärk.

Haha det förklarar en hel del... inte konstigt att jag har fått sån hemsk dålig hy bla:P
Tro inte att jag blivit desperat nu när jag skriver om sex... tycker bara att det är intressant att veta sånt här, och hoppas och tror att ni också tycker det är lite intressant läsning :)

Puss:)

Sex gör dig friskare!


Hallo mina vänner!
Jag satt på jobbet och lyssnade på radio där de började prata om hur sex får dig att bli mindre stressad, att prestera bättre på jobbet och att må bättre helt enkelt! Googlade lite på detta och hittade den här artikeln. Lite intressant tycker jag :)
Den här artikeln riktar väl sig främst till par, och tipset hon på radion hade till alla singlar var att försöka skaffa sig en partner...haha! Tack för den! Skitlätt! Man mår alltså bäst i en relation!


Sex gör dig friskare!

Sex boostar inte bara förhållandet utan även er hälsa.

Pausa gymkortet och terapeuten. Nu är det äntligen bevisat att sex gör dig både friskare och gladare. Så här tar du del av hälsokickarna.

Att sex kan vara härligt och skönt vet du förhoppningsvis redan. Men nu pekar ny forskning på att det dessutom är rena rama hälsokuren! En australisk studie på över två hundra kvinnor visar en direkt koppling mellan hur tillfredsställda de var i sängen och hur lyckliga de var. De som njöt i sängkammaren mådde bättre och kände sig mer levande. De som inte var nöjda däremot, mådde sämre även utanför sovrummet.
– Sex gör dig belåten, avslappnad och glad, vilket också syns på andra områdeni livet, säger Åke Pålshammar, lektor i psykologi vid Uppsala universitet. Han förklarar det så här:
När du njuter fullt ut duschas hjärnans belöningscentrum med en rad lyckohormoner. En av dem heter dopamin.
– Det är ett ämne som kan ge en enorm euforisk kick, nästan som en drog, konstaterar Åke Pålshammar.


Även Förhållandet mår bättre av sex, vilket är en annan orsak till de positiva resultaten. Och det i sin tur får, lägligt nog, dig att må bra.
– Närhet till en annan person spelar stor roll för din hälsa, säger Gunnar Bjursell, professor i molekylärbiologi vid Göteborgs universitet och koordinator för projektet Kultur och hälsa. Här är sex en oerhört viktig del för att binda två personer samman. Och friskare, det blir du! Visst kan oskyddat sex leda till könssjukdomar, men samtidigt visar en amerikansk studie
att regelbundet sex ökar antikroppar som boostar immunförsvaret. Lägg därtill att blodcirkulationen kickar i gång
och att ditt åhh-vad-sköönt-stönande är värsta gympapasset för lungorna.


Betyder det att du måste pippa som en Duracellkanin för att få alla hälsofördelar? Inte riktigt. Den australiska studien visade nämligen att mycket sex inte alltid hör ihop med nöjda och glada kvinnor.
– Vi blir inte automatiskt lyckligare av att ha jättemycket sex – de flesta vill nog ha en lite djupare kontakt, säger Åke Pålshammar. Alltså, hellre kvalitet än kvantitet (och glöm inte att skydda dig!). Är du däremot för stressad för hälsosamma
sexsessioner, tänk om!



Cosmo tipsar om tre sätt att få mer tid över till sex.
1 boka en dag varje vecka för att bara umgås med din älskling. En lång sovmorgon och en mysig kväll kan leda till både det ena och det andra.
2 Ta dig tid att njuta själv
Även om du kilar stadigt. Erotiska böcker och filmer sätter i gång din fantasi.
3 Prioritera sex
...lika mycket som du prioriterar jobb, träning och kompisar. Står det mellan en timmes TV-tittande och en sexsession
är den sistnämnda både skönare och hälsosammare för dig!
 

Artikel av: AV CAMILLA BJÖRKMAN, FOTO TAMARA SCHLESINGER 


Ha en bra dag! Se till att ha en härlig kväll med er partner:)
Puss o kram Jossan


Jag trodde jag var påväg att dö

Igår när jag skulle sova så "drömde" jag ngt jätteläskigt! Jag var fortfarande vaken...men låg och blundade och försökte somna... så såg jag ett ljus långt borta som kom närmre... det såg ut som att det var ngn som kom och gick med en ficklampa mot mej... och när han kom nära lös han rakt i mina ögon och jag bländades av detta ljus...det var obehagligt... mitt upp i detta kom en häst och vagn med min familj..och andra nära... Vagnen passerade mig och de vinkade mot mig, och sen rullade vagnen iväg... Just här "vaknade jag till" och var tvungen att öppna ögonen för att se om jag levde... Jag trodde seröst att jag höll på att dö... Inte i drömmen.. utan på riktigt! Jag hade ju aldrig ens somnat... Jag var livrädd att försöka somna om igen... jag vet inte vad det var... det var säkert bara en "dröm".. men det var riktigt obehagligt!



Bebismage

Men usch va dålig jag är.. mitt mål jag hade idag var att städa lgh... men jag ligger helt utslagen i soffan nu och orkar inte göra ett skit... Slappar lite till.. kanske får mer energi om ett tag... säkert!

Idag jobbade jag med Sanna... alltid lika mysigt! Och det mysigaste var att bebisen var så livlig idag att jag kände den sparka o härja omkring där inne jättemkt!! Hela handen rörde sej när sparkarna kom! Vilken otroligt häftig känsla det är! =)
Sannas mage växer för varje dag man träffar henne... och hon är så otroligt vackert gravid... lika smal som innan.. men med en fotboll som mage=)
=)
Tjockismagen som man knappt når runt längre ♥


Jag försökte puta så jag oxå skulle få en fin liten kula... gick väl sådär:P


Så Sanna hjälpte mig lite i photoshop så jag skulle få en blick i hur jag kunde sett ut om jag var gravid på riktigt :)
Här är resultatet=)

Hahaha!!! ♥ Så mysigt.. men det dröjer ett bra tag tills den dagen kommer!


Som vanligt en mysig jobbdag med dig stumpan!

Nej om jag skulle ta tag i städningen kanske... o diskberget... kanske.. vi får se.. träna borde jag oxå göra... har inte lust med nåt idag... usch!
Just nu önskar jag att jag gillade kaffe... då skulle jag ta mig några koppar så jag blev lite pigg! Men icke! Det är ju förskräckligt äckligt!!!... det funkar inte! Så därav ligger jag här... i soffan.. o slappar... Skyller på kaffet!

Det vore jätteroligt om ni som läser kommenterar lite oftare=) Ni e ju några stycken, vore kul att veta vilka det är som läser:)
Ha en fin kväll!
Kram




RESA!

Hittade en gammal bildserie på mig från när jag var 16 tror jag:) Har jag förändrats mkt?
Jag vill ut och resa... Jag vill ut och resa nu!!! Jag har pratat om det så många år men det blir aldrig av... för det finns ett problem och det är att pengarna inte finns!! Hur har folk råd?
Nu när jag bor själv finns det inte ett korvöre kvar att lägga undan till ngn resa... Jag hatar det!!! Ska man jobba bara för att kunna leva... o sen inte kunna unna sig ngt... e d så livet kommer se ut... jobba jobba jobba för att kunna överleva! Ja det är exakt så livet ser ut! Som tur är så kommer jag få heltid om ca 2 veckor.. så det är kanon! Då kanske jag kan få några kr över iaf! Men hur kul är det att satsa på att åka på en resa om sisådär 2 år?! Inge rooligt alls.. Jag vill åka nu!! NU NU NU! Vill bort från den här stan och glömma denna höst och vinter och komma till ett soligt ställe med massa härliga människor! Det skulle få mej att må bra...!!! Det skulle jag behöva!

Gran Canaria-09

Gran Canaria-09

Santorini-09

Santorini-09

Bahamas-10

Alicante-07

Alicante-07

Alicante-07

Lite semesterbilder från de senaste åren... Semestrar har man ju kunnat unna sig... men jag menar ut på en långresa.. det är det jag vill! Såå gärna!!! Jag kommer göra det... jag ska göra det!!!

PUSS

Fin låt!

RSS 2.0